Kategorie

Slevy

Nové vinařství v naší nabídce: Goretti Vini

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: Goretti Vini
22. 11. 2017   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Rozšířili jsme nabídku našich vín o nová vína ze srdce Itálie – starodávné Umbrie, území obývané národem Etrusků již v před-antické době. A již tehdy se v Umbrii pěstovalo a vyrábělo víno! ;-) Na základě osobních doporučení jsme navázali vztah s vinařstvím Goretti Vini, jedním z nejstarších rodinných vinařství v oblasti. Práce ve vinařství se účastní celá rodina, již ve třetí a čtvrté generaci, ale srdcem vinařství je paní Sara Goretti.

Vinařství Goretti Vini najdeme ve vinařské obci Pila v severní části regionu Umbria (jižně od Toskánska). Na mapě historické městečko Pila nalezneme na jižních hranicích města Perugia. Rodina Goretti se zde usadila a založila vinařství krátce po roku 1900. Dodnes se zde nachází původní ‚cantina‘ a také většina rodinných vinic, které produkují především bílá vína Colli Perugini DOC a Umbria IGT z odrůd Grechetto – ‚rodinné stříbro‘ regionu Umbria, Chardonny a Pinot Grigio. Asi 25 kilometrů jihovýchodně od Pily se nachází historické městečko Montefalco, kde rodina Goretti vybudovala nové vinařství vybavené moderními technologiemi. Zde vznikají červená vína – Rosso di Montefalco DOC a ‚ikonické‘ Sagrantino di Montefalco DOCG.

Z produkce vinařství jsme pro Vás dovezli tato vína:

Sagrantino di Montefalco DOCG 2011. Vlajková loď vinařství, samozřejmě 100% Sagrantino, nejlepší víno Umbrie a jedno z ‚velkých vín‘ celé Itálie. Víno zrálo nejdříve v barrique soudcích a následně ve velkém dubovém sudu, celkem 30 měsíců.

Le Mura Saracene 2014, Rosso di Montefalco DOC. Kupáž z odrůdy Sangiovese, Sagrantino a Merlot, tzv. ‚druhé víno‘ vinařství. I tato vína zrála 30 měsíců ve dřevě, podobně jako první víno. Kvalita tohoto vína byla potvrzena i v soutěži Prague Wine Trophy, ještě jsme stihli zadat vzorky do posledního kola PWT s výsledkem Zlatá medaile za 88 bodů.  

Grechetto 2016, Colli Perugini DOC. Lehké, čerstvé víno, které zrálo v nerezovém tanku, vhodné k zeleninovým salátům, rybě nebo méně výrazným úpravám drůbeže. Případně pro přátelské posezení 'jen tak'.

Il Moggio 2015, Umbria IGT. Opět 100% odrůda Grechetto, tentokrát víno, které netradičně zrálo v barrique soudcích, je plné harmonické a aromatické víno vhodné k syrovým a marinovaným rybám, plodům moře, těstovinám, bílému masu nebo výběru vyzrálých a středně vyzrálých sýrů. 

Sanktus, Vin Santo (likérové víno). Další varianta zpracování odrůdy Grechetto. Vína Vin Santo jsou podobná našim slámovým vínům – lisovány jsou částečně vyschlé hrozny, čímž získáme intenzivnější mošt s vyšším obsahem cukru. Víno můžeme párovat s pečivem nebo vyzrálými modrými sýry, nebo skleničku jako aperitiv.   

Výběr vín Grechetto doplňují dvě bílá vína z globálních odrůd, které v Itálii zdomácněly, obě vína zrála v nerezovém tanku:

Chardonnay 2016, Colli Perugini DOC a Pinot Grigio 2016, Umbria IGT. Dvě čerstvá vína s výrazným ovocným aroma v kombinaci s květinovými tóny. Vhodná k zeleninovým salátům, rybě neboi drůbeži nebo čerstvým sýrům. Anebo k posezení a vychutnání ‚jen tak‘.   

Rodina Goretti se v poslední době vrhla i do výroby piva. Pod značkou TULAR (v jazyku starých Etrusků „hranice – jméno symbolizuje ‚výlet za hranice běžné vinařské produkce‘) vyrábí dvě piva: světlý ležák Chiara a polotmavý ale Rossa. Obě fermentovaná v láhvi, nefiltrovaná a nepasterovaná. Dovezli jsme vzorky obou piv, nebudeme je prodávat, ale přidáme k objednávkám vín Goretti.

 

Pro všechna výše uvedená vína nabízíme ‘zaváděcí ceny’ – 10% sleva ze standardních cen. Při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace vín) nabízíme dokonce slevu 15% ze standardních cen(dodatečná sleva bude přidána na faktuře). Slevy platí do konce roku nebo vyprodání zásob J.  

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla
...víno pro Vás 

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne