Kategorie

Slevy

Nové vinařství v naší nabídce: Gomba Boschetti - vína (nejen) Barolo

 (0)    0

Nové vinařství v naší nabídce: Gomba Boschetti - vína (nejen) Barolo
11. 9. 2020   

Vážení přátelé pěkných vín,

 

Rozšiřujeme naši nabídku o vína Barolo, symbol vinařství Piemontu a obecně jedna z nejprestižnějších vín celé Itálie. V naší nabídce již máme vína Barolo ze dvou vinařství, ale teď zařazujeme vinařství, pro které vína Barolo představují tvoří základ produkce, a navíc vinařství sídlí přímo ve městečku Barolo. Rodinné vinařství Gomba Boschetti najdeme uprostřed prestižní vinice Boschetti, která leží na jižním okraji městečka Barolo v produkční podoblasti Langhe ve východní části regionu Piemont. Hlavou rodiny a celého vinařství je Sergio Gomba, na práci ve vinařství se řadu let podílí i další generace – dcera Stefania a neteř a synovec Giulia a Andrea.

Sergio se narodil v roce 1944 do rodiny farmáře v oblasti Langha, jako nejmladší z 5 dětí. Život na venkově v období po 2. světové válce byl těžký a kdo mohl, odešel do města za pevnou pracovní dobou a placenou dovolenou, o kterých se farmářím  mohlo  - a popravdě může i dnes -  pouze zdát. Také mladý Sergio odešel z farmy, stal se řidičem náklaďáku a rodičům na farmě pomáhal ve volném čase. Ale časem Sergio pochopil, že půda je podstata jeho života, a v roce 1977 koupil v Langhe farmu s vinicemi a sady lískových oříšků. Vyměnil volant náklaďáku za volant traktoru a tvrdě pracoval rok za rokem, sklizeň za sklizní. V roce 1991 se dozvěděl, že je možné koupit farmu s vinicemi přímo v Barolu. Rozhodl se rychle, v létě farmu koupil a na podzim sklízel hrozny pro své první víno Barolo – z jediné vinice, která tehdy plodila (a plodí dodnes – z této staré vinice pochází hrozny na výrobu ‚vlajkové lodi‘ – vína Barolo Riserva). Následující rok Sergio osázel odrůdou Nebbiolo 3 hektary vinic a nadále pokračoval, v roce 1998 dosahovala výměra nových vinic 11 hektarů. V současné době se vinařství stará o celkových 20 hektarů, většina v samotném Barolu, menší vinice i v Novello a Monforte v rámci oblasti Barolo DOCG a dále v Piobesi a Santa Vittoria v širší oblasti Roero, kde jsou vysázeny ‘ostatní’ odrůdy – Arneis, Barbera, Dolcetto a Moscato.

V roce 2003 Sergio zahájil stavbu nových sklepů a láhvovací linky uprostřed vinice Boschetti – jméno vinice se take promítlo do názvu vinařství – na jihovýchodním předměstí Barolo, stavba nového vinařství stojí na temeni kopce a tvoří dominantu celé vinice. V další fázi zde přistavěl i několik apartmánů s překrásným výhledem na vinice a vinařství provozuje i agroturistiku – budete zde vítáni.                

Produkce vinařství je zaměřena na vína Barolo s doplňkovou produkcí dalších vín typických pro tuto oblast: Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba a Nebbiolo d’Alba a z bílých odrůd Arneis a Moscato. Přivezli jsme pro Vás všechna červená vína:

Barolo DOCG 2016

Barolo DOCG del Comune di Barolo 2015

Sernie Boschetti 2015, Barolo DOCG

Barolo DOCG Riserva 2010

Barbera d’Alba DOC 2018

Dolcetto d’Alba DOC 2019

Nebbiolo d’Alba DOC 2018

Bílá vína představíme na jaře v čerstvém ročníku 2020. Věříme, že vína Barolo z vinařství Gomba Boschetti budou pro Vás zajímavým rozšířením naší nabídky vín z Itálie.        

 

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.

  

Se srdečným pozdravem,

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne