Kategorie

Slevy

Dovezli jsme pro Vás: vína Barolo, Barbaresco, Dogliani, Roero, a nejen tato...

 (0)    0

Dovezli jsme pro Vás: vína Barolo, Barbaresco, Dogliani, Roero, a nejen tato...
3. 3. 2019   

Vážení přátelé pěkných vín,

V únoru vinaři nalahvovali první vína ročníku 2018 a také uvolnili některá vína předchozích ročníků. Nastal čas na doplnění našich zásob. V uplynulém týdnu jsme dovezli vína od vinařů z oblasti Roero v západním Piemontu: La Ca Nova, Cascina Ciapat di Bertello, Cascina Massara a Osvaldo Barberis, v nabídce těchto vinařství naleznete několik novinek, které si zaslouží Vaši pozornost J

La Ca Nova

Doplnili jsme zásobu vína Barbera d’Alba DOC 2016, které mi tolik chutná, ale co je důležité, zachutnalo i Vám J Poslední láhve tohoto ročníku, další doplnění už bude v ročníku 2017.

Základ produkce vinařství spočívá ve vínech Barbaresco (co jiného čekat u vinaře sídlícího ve městě Barbaresco? ;-)). Dovezli jsme vína Barbaresco ročníku 2016, která vinař právě uvolnil k prodeji, ‘základní’ Barbaresco i obě ‘cru’ vína Montefico a Montestefano ročníku 2016. Vína ročníku 2016 by měla být elegantní, trochu méně ‘tvrdá’ než vína ročníku 2015. I když toto srovnání je relativní – musíme brát v potaz věk vína, u takto mladých vín (archivační potenciál je minimálně 10 roků, ale spíše až k 15 rokům) hraje rok ‘náskoku’ ve stárnutí významnou roli. Vína Barbaresco ročníku 2016 uvolníme k prodeji, pokud máte o tento ročník zájem, I když stále prodáváme vína ročníku 2015, kterých máme ještě pěknou zásobu J    

Cascina Ciapat di Bertello

Dovezli jsme čerstvě nalahvovaná bílá vína:

San Rocco 2018, Roero Arneis DOCG

Rocca dei Fratti 2018, Langhe DOC Favorita

Výteční společníci pro nadcházející (doufejme) teplé jarní dny J

Z červených vín jsme doplnili zásobu oblíbeného vína Costaforte 2017, Langhe DOC Dolcetto a také dovezli ‘mladé’ víno Roero DOCG 2015 – toto víno je charakterem podobné vínům Barolo. Víno ročníku 2015 je již připraveno k pití, ale zaslouží si ještě další zrání v láhvi. J Aktuálně nabízíme víno Roero ročníku 2012. Pokud máte zájem ochutnat víno ročníku 2015, objednejte si ročník 2012 a napište do poznámky, že chcete nový ročník.

 

Cascina Massara

Produkci tohoto vinařství v naší nabídce reprezentují červená vína, především vína z královské odrůdy Nebbiolo – jsme přece v oblasti Barolo! – a dále Dolcetto a Pelaverga, autochtonní odrůdy pěstované v katastru pouze několika vinařských obcí.

Dovezli jsme nedávno nalahvovaná vína Langhe DOC Nebbiolo 2017 – tip pro milovníky ‘tvrdých’ vín s výraznými tříslovinami. A také doplnili naši zásobu vína Massara 2013, Barolo DCOG, vlajkového vína vinařství.

 

Osvaldo Barberis

Vianřství Osvaldo Barberis leží ve městě Dogliani známém víny z odrůdy Dolcetto v nejvyšší denominaci Dogliani DOCG, a tato vína tvoří základ produkce vinařství. Dovezli jsme pro Vás nová vína ročníku 2017:

Avri 2017, Dogliani DOCG

Puncin 2017, Dogliani DOCG

Valdiba 2017, Dogliani DOCG

U všech tří máme ještě menší zásobu láhví předchozího ročníku, pokud máte zájem o porovnání vývoje těchto vín, neváhejte s objednáním J    

Kromě vín Dogliani jsme doplnili I zásobu vína Barbera, konkrétně nového ročníku Cesca 2016, Barbera d’Alba DOC. I zde máme ještě menší zásobu vín ročníku 2015, takže můžete porovnat vývoj vína v čase.

 

Pro všechna nová vína nabízíme ‘zaváděcí’ slevu 6% a při objednávce 12 nebo více láhví (může být i libovolná kombinace vín) dokonce slevu 10% ze standardních cen. Sleva Vám bude odečtena na faktuře, platí do konce března (nebo do vyprodání zásob J).   

Přeji Vám mnoho krásných chvil s dobrými lidmi a pěknými víny. A pokud to budou vína z naší nabídky, bude mi ctí.  

 

Jan Šamla

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne